Home Wijnproeverijen Kosten Contact
© 2023 Winetaste.nl
Wijnwijsheid Hoe vaker je proeft hoe meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot..... proeven = genieten.

Wijnproeverijen met een verhaal

Onze wijnproeverijen

Van Jancis Robinson, een bekende wijnjournaliste en -schrijfster, is de  volgende wijnwijsheid. 'Elk glas wijn dat we drinken, vertegenwoordigt een  heel jaar van wijnbouw en misschien verscheidene jaren in de  wijnmakerij...  Toch gooien de meesten van ons hem weg, recht  in het keelgat, zonder een  poging de wijn te lezen.'  En dat is erg jammer omdat wijn  veel te mooi is om  achteloos  achterover te slaan. Wijn kan een  geweldige beleving zijn in kleur,  geur en smaak. En omdat iedere wijn weer anders is, valt er zoveel  moois te  ontdekken. Maar het vergt enige training om wijn te kunnen 'lezen'. In onze proeverijen willen we meer  doen dan je alleen een aantal  wijnen  laten proeven. Wij vinden  het belangrijk dat je er ook wat  van opsteekt. Dit  gebeurt aan de  hand van een presentatie waarbij  de wijnen die worden  geproefd,  een illustratie zijn van het verhaal.  De ervaring leert dat het  gezamenlijk proeven en over de  wijnen praten niet alleen uiterst  leerzaam  is, maar ook nog eens  heel erg gezellig. Een proeverij duurt ongeveer 2,5 á  3  uur. Winetaste.nl verzorgt proeverijen rond verschillende thema’s.  

'Hoe smaakt wijn en hoe komt dat?'

In deze proeverij leer je hoe je wijn moet ruiken, proeven en hoe je de smaak  van wijn kunt benoemen. En in een presentatie wordt uitgelegd hoe de smaak  van wijn tot stand komt. Hierbij wordt ingegaan op klimaat, terroir en het  werk van de wijnboer en van de wijnmaker. Om de presentatie te illustreren  worden een achttal verschillende wijnen geproefd. Een proeverij duurt  ongeveer 2,5 á 3 uur.

Overige thema's

Ook organiseren we proeverijen waarbij je met behulp van wijnen kennismaakt  met een land. De landen waar we je mee naar toe kunnen nemen zijn  Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en de 'nieuwe wereld'. In de proeverij gaan  we dan op zoek naar de wijnsmaken van het land. Uiteraard kunnen ook  andere wensen besproken worden. Heb je interesse of vragen, neem dan gerust contact met ons op?
Wijnproeverijen
Navigatiebalk
© 2023 Winetaste.nl

Onze wijnproeverijen

Van Jancis Robinson, een bekende  wijnjournaliste en -schrijfster, is de volgende wijnwijsheid. 'Elk glas wijn dat we drinken,  vertegenwoordigt een heel jaar van  wijnbouw en misschien verscheidene jaren in de  wijnmakerij... Toch gooien de meesten  van ons hem weg, recht  in het keelgat,  zonder een poging de wijn te lezen.'  En dat  is erg jammer omdat wijn  veel te mooi is  om achteloos  achterover te slaan. Wijn kan  een  geweldige beleving zijn in kleur, geur en  smaak. En omdat iedere wijn weer anders is,  valt er zoveel  moois te ontdekken. Maar het  vergt enige training om wijn te kunnen  'lezen'.   In onze proeverijen willen we meer  doen  dan je alleen een aantal  wijnen laten  proeven. Wij vinden  het belangrijk dat je er  ook wat  van opsteekt. Dit gebeurt aan de   hand van een presentatie waarbij  de wijnen  die worden geproefd,  een illustratie zijn van  het verhaal.  De ervaring leert dat het  gezamenlijk proeven en over de  wijnen  praten niet alleen uiterst  leerzaam is, maar  ook nog eens  heel erg gezellig. Een  proeverij duurt ongeveer 2,5 á  3 uur.   Winetaste.nl verzorgt proeverijen rond  verschillende thema’s.  

'Hoe smaakt wijn en hoe komt dat?'

In deze proeverij leer je hoe je wijn moet  ruiken, proeven en hoe je de smaak van wijn  kunt benoemen. En in een presentatie wordt  uitgelegd hoe de smaak van wijn tot stand  komt. Hierbij wordt ingegaan op klimaat,  terroir en het werk van de wijnboer en van  de wijnmaker. Om de presentatie te  illustreren worden een achttal verschillende  wijnen geproefd. Een proeverij duurt  ongeveer 2,5 á 3 uur.

Overige thema's

Ook organiseren we proeverijen waarbij je  met behulp van wijnen kennismaakt met een  land. De landen waar we je mee naar toe  kunnen nemen zijn Duitsland, Italië,  Frankrijk, Spanje en de 'nieuwe wereld'. In  de proeverij gaan we dan op zoek naar de  wijnsmaken van het land. Uiteraard kunnen  ook andere wensen besproken worden. Heb je interesse of vragen, neem dan gerust  contact met ons op?
Wijnwijsheid Wie wijn maakt, bewaart zonneschijn (Dante).

Wijnproeverijen met een verhaal